entorn

 

Hotel Ermitatge de Quadres, La Cerdaña

L’Ermitatge de Quadres se situa just a la zona central de la comarca de la Cerdanya, una vall pirinenca que s’estén d’est a oest, en lloc de nord a sud, com és habitual. Els cims principals que la contemplen són el Carlit (2922m), la Portelleta (2916m), el Puigpedrós (2913m) i el Puigmal (2909m), tot deixant als seus peus espais oberts majestuosos que fan d’aquesta vall un lloc únic als Pirineus i a tota Europa.


La Cerdanya gaudeix també d’una climatologia peculiar, amb moltes hores de sol, i acull diversos parcs naturals protegits que ofereixen grans possibilitats als amants dels esports de muntanya, l’excursionisme i la natura. La comarca és pionera en la creació d’instal·lacions per a la pràctica de l’esquí, i és una de les zones que reuneix més oferta i varietat d’estacions d’esquí alpí i nòrdic.


La seva intensa història és la causa de la curiosa divisió administrativa que fa que des del 1659 la comarca estigui repartida entre els Estats espanyol i francès. La part nord - Alta Cerdanya - forma part del departament francès dels Pirineus Orientals, i la part sud - Baixa Cerdanya - és una de les 41 comarques en què es divideix actualment Catalunya, on alhora queda dividida entre les demarcacions de Girona i Lleida.


El turisme n’és la principal activitat econòmica actualment, per bé que la ramaderia i l’agricultura són encara activitats importants per a llurs habitants.